ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

20 Μαι. 2015

η πρόσκληση του Δήμου Καρπενησίου που σήμερα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

20 Μαι. 2015

Τιμητικές εκδηλώσεις για την Εθνική Αντίσταση

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, ο Δήμος Καρπενησίου διοργανώνει μία σειρά τιμητικών εκδηλώσεων με έναρξη το Σάββατο 23 Μαΐου.
Γιορτάζοντας τα 71 χρόνια από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το Σάββατο 23/5 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου η ομάδα «Πείρα(γ)μα» θα παρουσιάσει μία θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων» του Σπύρου Τζόκα ενώ την Κυριακή 24/5 στους Κορυσχάδες θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ηλία Νικολακόπουλο.

18 Μαι. 2015

71η Επέτειος Σύγκλησης Εθνικού Συμβουλίου-Ψήφισμα Κορυσχάδων

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 η Ευρυτανία θα τιμήσει την Εθνική Αντίσταση με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Κορυσχάδες για την συμπλήρωση 71 χρόνων από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης)
Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο Ιστορικό Σχολείο Κορυσχάδων ο Δήμος Καρπενησίου, όπως κάθε χρόνο την προτελευταία Κυριακή του Μαΐου, έτσι και φέτος θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης , όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλίας Νικολακόπουλος.

7 Μαι. 2015

http://www.evrytanika.gr

οπτικοακουστικό υλικό απο ερτ

8 Μαρ. 2015

Κορυσχάδες: Ιστορικός περίπατος από τις ΤΟ Παντείου και Φιλοσοφικής της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Κυρ, 08/03/2015 - 22:12
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 09/03/2015 - 15:30
Ιστορικό περίπατο στις Κορυσχάδες στο Καρπενήσι οργάνωσαν οι ΤΟ Παντείου και Φιλοσοφικής της ΚΝΕ.

Στη διάρκεια του περιπάτου, έγινε επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, όπου και πραγματοποιήθηκε ομιλία και ανάγνωση ποιημάτων, στα πλαίσια αφιερώματος στη δράση του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου του Καρπενησίου.

Επίσης, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο έξω από το χώρο του μουσείου και ακολούθησε περιήγηση στην πόλη του Καρπενησίου.

φωτογραφία από την επίσκεψη στο Σχολείο-Μουσείο.

10 Νοε. 2014

το έγκλημα με τις υπογραφές των αρχών του τόπου μας

Σοβαρές επιπτώσεις στο δασικό περιβάλλον στις Κορυσχάδες Καρπενησίου

10/11/2014 11:40:00 μμ | Planet

Στη διαπίστωση ότι η διοίκηση δεν λειτούργησε υπό το πρίσμα της προληπτικής προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρής, μη αναστρέψιμης βλάβης, προχώρησε ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από τη διερεύνηση αναφοράς πολιτών σχετικά με οικοδομικές δραστηριότητες στις Κορυσχάδες του δήμου Καρπενησίου, στην Ευρυτανία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης Αρχής, πολίτες προσέφυγαν στον Συνήγορο, από το 2009, αναφέροντας ότι στην περιοχή Μεγάλη Βρύση Κορυσχάδων του δήμου Καρπενησίου, η οποία κατά την εκτίμησή τους είχε δασικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο ιδιοκτησίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η πηγή που ύδρευε το χωριό.

Ο Συνήγορος, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή και συμμετείχε σε σύσκεψη µε τους αρμόδιους φορείς.

Η Διεύθυνση Υδάτων (που ανήκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και που αποτελεί πλέον υπηρεσία της αντίστοιχης Αποκεντρωμένης Διοίκησης) ανταποκρίθηκε άμεσα και ουσιαστικά, ήδη από το 2010, στη διερεύνηση της υπόθεσης από τον Συνήγορο.

Διατύπωσε μάλιστα την άποψη ότι ο πιθανότερος λόγος που οδήγησε στη μείωση της παροχής του νερού και στην καταστροφή της πηγής ήταν η διενέργεια εκσκαφών βάθους και άλλων εργασιών στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Το 2012, η ανεξάρτητη Αρχή ενημέρωσε εγγράφως τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τονίζοντας ότι ναι µεν είχαν εκδοθεί οι απαιτούμενες πράξεις χαρακτηρισμού της περιοχής ως µη δασικής από το Δασαρχείο, πριν από την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ωστόσο αυτό είχε γίνει µε τη χρήση αμφισβητούμενης μεθοδολογίας, βάσει διατάξεων των οποίων το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε αποφασίσει την αναστολή εφαρμογής, και των οποίων η συνταγματικότητα επρόκειτο να κριθεί στην Ολομέλεια.

Σημειώνεται δε ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτησία είχε δημιουργηθεί από την ένωση μικρότερων τμημάτων γης, των οποίων το ιδιωτικό ή δημόσιο ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν ασαφές.

Ο Συνήγορος επισήμανε σχετικά ότι καμία υπηρεσία δεν φαινόταν να έχει ελέγξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την πραγματική έκταση της ιδιοκτησίας.

Ειδικά για το θέμα της πηγής, η Αρχή εκτίμησε ότι υπήρξε αδράνεια της Υπηρεσίας Δόμησης Καρπενησίου (Υ∆ΟΜ), η οποία είχε ενημερωθεί για τον κίνδυνο καταστροφής της πηγής από την έναρξη σχεδόν των εργασιών.

Η Υ∆ΟΜ ανέφερε ότι δεν γνώριζε για τις πιθανές επιπτώσεις των οικοδομικών εργασιών στα υπόγεια ύδατα και πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες.

Ο Συνήγορος υπογράμμισε ότι η εν λόγω υπηρεσία δεν λειτούργησε υπό το πρίσμα της προληπτικής προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά κωλυσιέργησε, ζητώντας μελέτες και αποδείξεις από τους πολίτες και τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου, µε αποτέλεσμα τη δημιουργία µη αναστρέψιμης βλάβης.

Σημειώνεται δε από την ανεξάρτητη Αρχή ότι στην έκθεση ελέγχου το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα.

Τέλος, ο Συνήγορος του Πολίτη συνέχισε να παρακολουθεί τις ενέργειες των υπηρεσιών, και στις αρχές του 2014 ενημερώθηκε ότι η αρμόδια υπηρεσία της οικείας Περιφέρειας επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των διατάξεων περί χρήσης νερού, ενώ το Δασαρχείο Καρπενησίου, το οποίο ανταποκρίθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στα έγγραφα του Συνηγόρου, πρόσφατα υποστήριξε, παρ' όλα αυτά, την ορθότητα των πράξεων χαρακτηρισμού της έκτασης ως μη δασικής, ενώ με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 3208/2003 και 3147/2003, ως προς τον ορισμό του δάσους και της δασικής έκτασης, τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

22 Ιαν. 2014

το πρόστιμο...!!!!

ΘΕΜΑ: Επιβολή διοικητικών κυρώσεων, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.4014/2011, στον κ.
Γεώργιο Τσιτούρη για εργασίες διαμόρφωσης – διαπλάτυνσης δρόμου χωρίς
περιβαλλοντική αδειοδότηση και κατασκευής έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων
και χρήσης νερού χωρίς τις αντίστοιχες άδειες στην περιοχή «Μεγάλη Βρύση» της
Τ.Κ. Κορυσχάδων του ήμου Καρπενησίου.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΑΣ
Έχοντας υπόψη: ..


η συνέχεια  στο συνημμένο...

Αναφορές